Παραδοσιακή ντοματόσουπα

Συνταγή με καλοκαιρινή διάθεση!

Σιγά σιγά το καλοκαίρι μας χτυπάει την πόρτα. Μήπως όμως πεινάσατε και θέλετε κάτι γρήγορο αλλά να θυμίζει τη μαμά ή ακόμα καλύτερα τη γιαγιά στο χωριό;

Ο σεφ μας δίνει τη λύση με μια παραδοσιακή συνταγή για πολυάσχολες μαμάδες, "άσχετους" εργένηδες αλλά και βιαστικούς φοιτητές.

Παραδοσιακή ντοματόσουπα με κριθαράκι.

Τα υλικά λίγα και καλά. Τα περισσότερα θα τα βρείτε στο ντουλάπι της κουζίνας σας ή στο διπλανό σας μπακαλικάκι.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 2 καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και όσο αντέχει η γλώσσα σας.

Εκτέλεση:

Κόβετε σε κύβους τα καρότα και το σέλινο

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό, τον χυμό ντομάτας, τον κύβο, το σέλινο και το καρότο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Περιμένετε μέχρι να βράσει, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνετε το κριθαράκι. Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το κριθαράκι.

Αφού βράσει το κριθαράκι και χυλώσει η σούπα το τραβάτε από τη φωτιά και το αφήνετε για 10' περίπου λεπτά να "σταθεί"

Έτοιμο για σερβίρισμα. Βάλτε φαντασία στο σερβίρισμα και συνοδεύστε το με ότι τραβάει η όρεξή σας.

Μικρά μυστικά: Για να μυρίσει το σπίτι γιαγιά και η συνταγή να έχει όλο τον παραδοσιακό αέρα που της αξίζει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό από κρέας που έχετε βράσει πιο πριν καθώς και να τρίψετε μόνοι σας μερικές ώριμες ντομάτες.

Για να μην λασπώσει, μπορείτε να βγάλετε τη σούπα από τη φωτιά λίγο πριν βράσει τελείως το κριθαράκι και να το αφήσετε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 15' - 20' περίπου.

Υπάρχει βέβαια και η πιο εύκολη λύση, να έρθετε στα Μαγούλιανα ή να το παραγγείλετε για το σπίτι και να το φάτε και μαγειρεμένο μοναδικά από το Σεφ μας.

Καλή όρεξη.....